1. Home
  2. Wat wordt er verwacht tijdens een fysieke kinesitherapie behandeling

Wat wordt er verwacht tijdens een fysieke kinesitherapie behandeling

De fysieke kinesitherapie behandelingen kunnen worden uitgevoerd door dezelfde kinesitherapeut die verantwoordelijk is voor de digitale begeleiding of door een andere kinesitherapeut. In het laatste geval is er een gedeelde verantwoordelijkheid in de revalidatie van de patiënt. Deze gedeelde verantwoordelijkheid vereist coördinatie en communicatie door de betrokken kinesitherapeuten.

De kinesitherapeut die de dagelijkse digitale begeleiding uitvoert is de hoofdverantwoordelijke van de revalidatie en (financiële) administratie van de patiënt. Een one-team mentaliteit naar de patiënt is nodig, waarbij communicatie centraal staat.

Stap voor stap: Registreer uw face-to-face fysieke sessie

Er is geen strikt protocol voor fysieke kinesitherapie behandelingen. Wel vervolledig je het invulformulier via de “start consultation” knop in het zorgplatform.

Stap 1: Log in op het zorgplatform

• Inloggen op het zorgplatform
  • Inloggen met de gebruikersgegevens die we u hebben verstrekt (na ontvangst van het contract)

Stap 2: Controleer de parameters, oefeningen en de log van de patiënt

• Klik op “Details” in het patiëntenoverzicht om naar de pagina patiëntstatus te gaan
  • Controleer de activiteiten, medicatie, krukgebruik van de patiënt
  • Controleer de activiteitsgegevens, pijn- en zwellingsgrafieken van de patiënt
  • Bekijk de parametersgrafieken van de patiënt
  • Bekijk het oefenschema van de patiënt
  • Ga naar “Careplan” en klik op “Adjust exercises”

Stap 3: Vul het invulformulier in via de “Start consultation” knop

• Ga naar “Status” en klik op “Start consultation”
  • Kies de juiste vragenlijst die begint met “Physical therapy session”
  • Vul de verschillende onderdelen in door naast de onderdelen op “start” te klikken
    • Bewegingsbereik
    • Bevindingen van de therapeut over de medische parameters
    • Oefentherapie
    • Ganganalyse
    • Handmatig spiertesten
    • Feedback

De Belgische conventie voor telerevalidatie stelt dat het verplicht is dat elke fysieke kinesitherapie behandeling moet worden gerapporteerd in het moveUP-zorgplatform door de kinesitherapeut die deze sessies uitvoert. Ook de automatische betalingsadministratie is gekoppeld aan bovenstaande registratie. Geen registratie = geen betaling.

In de patiënten log kunt u communiceren met andere zorgverleners

De patiënten log is de plek waar zorgverleners berichten naar elkaar kunnen sturen.

Laatste update op november 17, 2022