1. Home
  2. Van start met moveUP
  3. Uw zorgtraject na heup- of knieprothese in AZ Maria Middelares
  1. Home
  2. Prijs en terugbetaling moveUP
  3. Uw zorgtraject na heup- of knieprothese in AZ Maria Middelares

Uw zorgtraject na heup- of knieprothese in AZ Maria Middelares

Uw zorgtraject in AZ Maria Middelares

Van harte welkom!

U heeft de beslissing genomen om een heup- of knieprothese operatie te laten plaatsen bij uw chirurg in AZ Maria Middelares.

In de komende weken en dagen voor uw operatie helpt het zorgteam van AZ Maria Middelares u voor te bereiden op uw operatie.

U kan deelnemen aan de infosessie in het ziekenhuis indien u meer specifieke informatie wilt over uw ziekenhuisopname, de operatie en het ontslag uit het ziekenhuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling orthopedie van AZ Maria Middelares.

Uw digitaal ondersteunde zorgtraject via de moveUP-app

Heup- en knieprothesepatiënten worden ondersteund door het zorgteam van AZ Maria Middelares via de moveUP applicatie. De moveUP-app wordt gebruikt voor:

1. Gegevensverzameling voor uw chirurg

Voor de operatie en tijdens uw revalidatie wordt u gevraagd om de moveUP-app te gebruiken om uw symptomen en evolutie bij te houden. U wordt gevraagd om:

• Dagelijks een vragenlijst in te vullen over uw pre- en postoperatieve status
  • Tussentijdse gestandaardiseerde vragenlijsten in te vullen ter evaluatie van uw operatie

Deze gegevens worden gebruikt om een rapport voor uw chirurg te maken. Zo kan hij uw evolutie oopvolgen om er zeker van te zijn dat u (nog steeds) op de goede weg bent.

2. Persoonlijk advies en tijdige informatie:

Via de moveUP-app zal u:

• Preventieve oefeningen ontvangen: In de moveUP-app worden eenvoudige oefeningen gegeven om complicaties te voorkomen. Deze oefeningen zijn niet verplicht.
  • Rechtstreeks uw vragen kunnen stellen aan het zorgteam: Via de moveUP chat heeft u direct contact met de verpleegkundigen van AZ Maria Middelares. Meerdere keren per week kijken ze de berichten van patiënten na. Zij zullen tijdig advies geven en alle vragen beantwoorden die u mogelijk kan hebben voor of vlak na de operatie. Nadat uw hechtingen zijn verwijderd, zal de chat worden afgesloten.
  • Tijdig advies ontvangen: Handige informatiemodules worden geactiveerd door het zorgteam gedurende uw zorgtraject. Zo ontvangt u de juiste informatie op het juiste moment. Vóór de operatie helpen de informatiemodules om u goed voor te bereiden op uw operatie en verblijf in het ziekenhuis. Na de operatie helpen de informatiemodules u om beter te begrijpen wat u kunt verwachten tijdens en na uw revalidatie.

Prijs en terugbetaling

Het gebruik van de moveUP app is gratis voor patiënten van AZ Maria Middelares.

(Nog) geen plannen voor uw revalidatie?

Via de moveUP app is het ook mogelijk om een gepersonaliseerd revalidatietraject te volgen. Een gespecialiseerd team van kinesitherapeuten en artsen zal u dagelijks opvolgen en adviseren. Op basis van de gegevens die via de applicatie worden verzameld, ontvangt u gepersonaliseerde oefeningen en advies over pijn- en activiteitenmanagement. De kosten van 40 euro per week worden volledig terugbetaald door de mutualiteit.

Vragen? Aarzel niet om een bericht te sturen via support@moveup.care of via (+32) 0800 88 008.

Laatste update op oktober 18, 2022