1. Home
  2. Protocol voor wondverzorging

Protocol voor wondverzorging

• Wij adviseren om een omzoomd schuimverband (ex. Mepilex border) te gebruiken
  • Het verband kan 14 dagen gesloten blijven. Douchen is toegestaan.
  • Wij adviseren om het omzoomde schuimverband niet te veranderen, tenzij het vocht 3 randen raakt.
  • Na 14 dagen wordt het omzoomde schuimverband verwijderd en blijft de wond kaal.
Mepilex® Border Post-Op Self-Adherent Soft Siliconen Foam Dressing - Just Home Medical

Escalatiemechanisme

In het geval van abnormale wondgenezing wordt door fysiotherapeut dagelijks een foto gevraagd. In geval van tekenen van ontsteking of extreme zwelling wordt dit gemarkeerd naar de 2e lijn medische professional. De 2e lijn kan de 3e lijn informeren volgens de wensen die zij in het medisch protocol formulier hebben uitgedrukt.

Laatste update op januari 27, 2021