1. Home
  2. Wat houdt de moveUP behandeling in?

Wat houdt de moveUP behandeling in?

Met moveUP krijgt u een volledige fysiotherapie behandeling via een app op uw telefoon of tablet. Hier leest u wat u kunt verwachten:

Oefeningen: de fysiotherapeut zet dagelijks oefeningen voor u klaar, met instructie video’s die u stap voor stap begeleiden. Het is belangrijk om de oefeningen verspreid over de dag te doen. Liever 6 keer 5 minuten dan 1 keer 30 minuten. In de app ziet u hoe vaak u de oefeningen moet doen en kunt u ze gemakkelijk afvinken. Handig voor u en de fysiotherapeut want die kan dan zien of u dagelijks de oefeningen heeft gedaan of ergens problemen mee heeft.

Foto’s en video’s: U wordt regelmatig gevraagd om foto’s van uw wond en korte video’s te delen. Zo kan de fysiotherapeut uw herstel nauwlettend volgen. Wanneer nodig kan de fysiotherapeut dit met het ziekenhuis delen, die alleen maar hoeven in te loggen om even mee te kijken.

Activiteitsmeter: Na uw operatie is het belangrijk dat u niet te weinig maar ook niet teveel beweegt. Daarom maken we gebruik van een actviteitsmeter (stappenteller) om u elke dag advies te geven hoeveel u het beste kan bewegen. Deze actviteitsmeter kunt u op borg bij ons bestellen of u kunt de ingebouwde stappenteller van uw telefoon gebruiken.

• Berichten: Stel uw vragen direct aan de fysiotherapeut via de chatfunctie in de app. Dit werkt net zo eenvoudig als Whatsapp. U stuurt een bericht en krijgt antwoord van de fysiotherapeut wanneer deze u vraag heeft gezien. Er zit geen computer achter, dus u krijgt niet direct bericht, maar wel binnen een dag.
  • Dagelijkse vragen: er staan elke dag een aantal vragen voor u klaar om te  weten hoe u zich voelt. Op basis van uw antwoorden past de fysiotherapeut de oefeningen en het activiteitsadvies voor u aan.
  • Informatie: Voor al uw vragen, zowel voor als na de operatie, kunt u gebruikt maken van de chatfunctie. Het ziekenhuis heeft bovendien al veel tips voor u in de app klaargezet; zodat u altijd toegang heeft tot waardevolle informatie op het moment dat het u uitkomt.

In deze video wordt ook goed uitgelegd wat de moveUP behandeling inhoudt:

Klik hier als u meer informatie wil over

Laatste update op mei 3, 2024